Accessoires

Geniet intens van het daglicht; daglicht is goed voor je. Het heeft een positieve invloed op je gestel en humeur. Het geeft energie en verhoogt je concentratievermogen. Met een lichtstraat, glasslight of Tubelight lichtsysteem breng je dit daglicht op eenvoudige wijze je woonkamer binnen en zo kun je elke dag weer genieten.

Lichtstraat

Je kunt kiezen uit twee types:

  • Lichtstraat lessenaarsdak vrijstaand op het dak van je uitbouw
  • Lichtstraat zadeldak vrijstaand op het dak van je uitbouw

Tubelight

De Tubelight ziet er vanaf het dak gezien uit als een klein lichtkoepeltje; van binnenuit als een mooie plafonnière. Dankzij een slimme reflector brengt de Tubelight het daglicht bij je in de woonkamer. In twee maten leverbaar en met diverse mogelijkheden om een sfeervol lichteffect te creëren.

Glasslight

Een goed alternatief voor de lichtstraat is een Glasslight. Een Glasslight is een koepel maar dan met een glaze bovenkamt i.p.v. polycarbonaat.  Voor een optimale afwatering heeft het vlakke glazen dakraam een – bijna onzichtbare – hellingshoek van 3 graden en is het glas vlak verlijmd. BIK GlassLight is maximaal 30 cm hoog waardoor het product geen concessie doet aan de architectuur van het gebouw. Doordat het glasoppervlak niet wordt onderbroken, blijft ook het uitzicht optimaal. BIK GlassLight is met het thermisch gescheiden aluminium frame een solide product.

Hoge isolatiewaarde

BIK Bouwprodukten vindt het belangrijk dat bij de ontwikkeling van haar producten de duurzaamheid van het product een relevant en blijvend onderdeel vormt. BIK GlassLight heeft dan ook een U-waarde van 1,2 W/m²K. Het product is bovendien onderhoudsarm.

Maten en uitvoeringen

BIK GlassLight is in diverse maten en uitvoeringen te verkrijgen. Zo kan er al een GlassLight geleverd worden vanaf 40 x 70 cm, de matenrange loopt op tot 100 x 240 cm. Om het klimaat in een ruimte te reguleren kan er gekozen worden voor een ventilerend raam. Uiteraard is het mechanisme waarmee de GlassLight wordt geopend volledig geïntegreerd en daarmee onzichtbaar.

Zonwering

Knikarmschermen vinden hun toepassing op het terras daarom worden ze ook wel terrasschermen genoemd. Door gebruik te maken van knikarmen blijft een vrije doorloop onder het scherm gegarandeerd. Door de verscheidenheid in typen schermen en dessins doeken is het mogelijk een scherm te kiezen dat in alle opzichten perfect aansluit bij uw persoonlijke wensen. Met als resultaat een aantrekkelijke verlenging van uw woonruimte, inclusief de mogelijkheid om hinderlijk zonlicht en overdadige hitte effectief te weren.

Verwarming

Met een heerlijke vloerverwarming in je aanbouw kan Doorwonen ervoor zorgen dat je er altijd warm bij loopt of je kinderen er warm bijzitten. Geen last meer van optrekkende kou. Of wil je liever een fraaie designradiator? Die leveren wij natuurlijk ook.

Praat je wensen in een vroeg stadium door!

Wat je wensen ook zijn, praat ze in een vroeg stadium door met de adviseur van Doorwonen. Ook als je liever zelf voor de warmte zorgt. Zo kunnen we alle leidingen en aansluitingen al bij de voorbereidingen onzichtbaar voor je meenemen in de wanden of vloer. Dat maakt het eindresultaat wel erg mooi, strak en compleet.