Bouwtekening

Of er een vergunning of bouwtekening nodig is voor de uitbouw, hangt af van diverse factoren. Hoe breed wilt u uw uitbouw of serre en hoe hoog? Hebt u al andere (bij)gebouwen aan uw huis of in de tuin? 

Bouwtekening

Bouwvergunning serre

Vergunningsvrij of even langs de gemeente? Vergunning nodig of niet, Meerwoonruimte zorgt voor plaatsing altijd voor de benodigde bouwtekeningen en constructieberekeningen voor uw aanbouw. En daarvoor betaalt u niets extra’s. Indien voor de uitbouw een bouwvergunning aangevraagd dient te worden, regelt Meerwoonruimte ook dit geheel gratis voor u.

Vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter aan de achtergevel

Gemiddeld is dertig procent van onze uitbouwen vergunningsvrij. Je hoeft dus geen toestemming aan de gemeente te vragen en we kunnen vrijwel direct aan de slag. Zelfs met de grotere afmetingen, tot wel 4 meter de tuin in. En mét vergunning mag u eventueel nog groter bouwen.

Meer weten over bouwvergunningen?

Of je een vergunning nodig hebt voor uw uitbouw, hangt af van diverse factoren. Hoe breed wilt u uw uitbouw en hoe hoog? Hebt u al andere (bij)gebouwen aan uw huis of in de tuin? Meerwoonruimte zoekt samen met u uit wat er in uw situatie van toepassing is. Zelf kunt u het ook al precies lezen op de speciale website van het ministerie van VROM.

Doorlooptijd vergunningsaanvraag varieert per gemeente

Deze ‘technische’ regels van VROM gelden voor alle gemeenten in Nederland. Het plan moet misschien ook nog langs de Welstandscommissie die toetst of het ontwerp wel past bij de lokale sfeer. De doorlooptijd van uw vergunningaanvraag kan variëren van een week tot enkele weken; het is maar net of uw gemeente er haast achter wil zetten. Het is slim om al zo snel mogelijk zekerheid te hebben over wel of geen vergunningsplicht, zodat u geen tijd verliest.

Tip: een woningvergroting tot 4 meter diep kan vaak snel gerealiseerd worden, doordat je daarvoor géén bouwvergunning hoeft aan te vragen. Kies echter nooit voor een kleinere woningvergroting om de bouwvergunning te omzeilen. Een paar weken extra wachten valt in het niet bij de tientallen jaren plezier van die geweldige ruime woonkamer!